Van Yoga naar Dans- Zomerstage in Blanche Fosse

Van Yoga naar Dans- Maandag 9 juli tem vrijdag 15 juli 2018

Yoga:meer dan een fysieke oefening om de spieren te stretchen en kracht op te bouwen. Deze vorm van bodywork brengt ook inzicht, lichaamsbewustzijn,immuniteit, rust en balans. 

Tijdens deze vijfdaagse cursus doen we er nog een schepje bovenop en maken we ook de brug van yoga naar beweging en dans. Het gevolg: je creativiteit krijgt een boost om U tegen te zeggen. 

Dag na dag dompelen we je helemaal onder in een yogabad. In de voormiddga gaan we voor het intensievere werk met Feel Good Yoga gebaseerd op Vinyasa en Kundalini. heerlijk zweten, kracht opbouwen en ons lijf echt voelen.

In de namiddag zetten we de principes en tools van yoga om naar beweging en dans.Improviserend, spelend en onderzoekend werken we met ademhaling, bewegingen die openen of sluiten, scherpe, zachte, ronde of hoekige bewegingen. In de studio of buiten op locatie. Individueel, met een partner of in groep. 

S'Avonds ligt de focus minder op bewegen en meer op ontspanning. We gaan op zoek naar onze innerlijke resetknop en laten alle spanningen varen via yin yoga. 

De yogasessies van deze vijfdaagse nemen invloeden mee uit Body Mind Centering, Alexandertechniek, Tao Yoga en Mindfullness. We stemmen beweging en ademhaing op elkaar af en leren zo natuurlijker en meer economisch te bewegen. Door veel aandacht te besteden aan bekkenbodem- en rugspieren, timmeren we aan een groter bewustzijn van een gezonde houding. 

Het rustgevende Blanchefosse is de ideale plek om de boeiende wisselwerking tussen yoga, beweging en dans te onderzoeken.

 

Deze week is volzet maar je kan nog inschrijven op de wachtlijst via: www.wisper.be